Otse põhisisu juurde

Kõik, mida on vaja teada
Aluspesu pesemise juhised

Kõik, mida on vaja teada Aluspesu pesemise juhised
Aluspesu pesemise juhised375

Räägime millestki, millest suur osa meie hulgast kuigi tihti ei räägi – kuidas hoolitseda aluspesu eest, et see peaks vastu võimalikult kaua. Jah, see nõuab eritähelepanu, ning on olemas spetsiaalsed viisid, kuidas saab aluspesu pesta täiesti puhtaks ja samas pikendada selle eluiga.

Sorteeri pesu õigesti

Sorteeri aluspesu ülejäänud pesu ootavatest riietest eraldi, sest üldiselt peaks neid pesema erineval temperatuuril. Seejärel sorteeri oma aluspesu värvi järgi: tumedad tumedatega, värvilised värvilistega ja valged valgetega.

Kõik, mida on vaja teada Aluspesu pesemise juhised

Kasuta õrnatoimelist pesuvahendit

Eelista ökoloogilist või õrnatoimelist pesuvahendit, su keha on selle eest väga tänulik. Seal pole tavaliselt kangeid kemikaale, näiteks fosfaate ja ensüüme, mis võivad teatud kangaid kahjustada, kuid teevad oma töö ikkagi ära.

Kõik, mida on vaja teada Aluspesu pesemise juhised

Vali õige temperatuur

Kõrgemad temperatuurid tapavad pesumasinas baktereid palju paremini, nii et eelista pesu puhul 60°C režiimi. Kui su aluspesu on tehtud õrnemast kangast, seadista 40°C.

Kõik, mida on vaja teada Aluspesu pesemise juhised

Muud nipid ja soovitused

Kontrolli enne pesemist kindlasti rõival olevat pesusilti, et teada saada, kuidas just seda kangast kõige paremini puhastada. Plekkide eemaldamiseks eelista plekieemaldusgeeli, sest see imendub väga tõhusalt ja on õrnatoimelisem. Eeltöötle oma riideeset, kandes plekieemaldajat üksnes plekile, ja pane seejärel masinasse. Lase pesul õhu käes kuivada, et see säilitaks oma kuju, värvi ja elastsuse. Lisaboonusena on see parem nii keskkonnale kui su elektriarvele.